fredag 15 april 2011

Ibland så hatar jag mig själv!

JA, ni läste helt rätt! Det som gör att jag hatar mig själv ibland är att jag lätt får sån ångest. Ångesten idag är över att jag igår fick ett erbjudande om natt semestervik. Har ju även ett erbjudande om semestervik på mitt vanliga "jobb". Men natt viket är så mycket mer lockande. jag vill jobba natt på sommaren. åh, men det ligger så mycket mer bakom som jag inte vill skriva här. Men största anledningen till ångesten är att jag känner mig så elak och att jag sviker. Varför ska jag bry mig om alla andra, jag BORDE ju tänka på mig själv. Jag vet vad jag känner och jag vet vad som är bäst för mig själv! måste skärpa mig. Men jag känner en stor panik känsla faktiskt. Måste tänka över det här, även fast jag gjort det inatt ett antal gånger, för jag har inte kunnat sova, och nu på morgonen har jag övervägt positivt och negativt och kommer bara fram till samma svar hela tiden.

Ska man lyssna på hjärtat eller hjärnan?

blir nog inge mer bloggande idag, ska börja 13.00 i västerås redan för min lärare kommer på besök och innan dess måste jag komma fram till ett beslut.

Men ha en bra dag, så skriver jag imorgon igen!

puss&kram

torsdag 14 april 2011

En effektiv morgon.

Ja, jag har verkligen haft mig en effektiv morgon idag. Vaknade 8.26 och satte direkt på mig träningskläderna för att inte komma undan. Tog mig lite kaffe för att få igång magen och sen stack jag ut i skogen. När jag kom hem blev det frukost och en kaffe på balkongen i morgon solen :)efter det slängde jag i en tvätt och tog jag tag i städningen så nu är den också klar! Skönt att få det gjort.

Nu sitter jag på balkongen och njuter igen. Det är vindstilla och solen värmer som om det vore sommar :) fast nu måste jag nog ta och hoppa in i duschen, sen slänga i mig lite lunch och efter det bege mig till Västerås för en kväll på praktiken. Bara en dag kvar efter denna sen ledig! Awesome!

Ha en skön dag och njut av solen åt mig också!

puss&kram

onsdag 13 april 2011

Herregud...

Jag är helt slut och då menar jag verkligen HELT slut. Har varit lika mycket att göra idag som igår. Det som gör att det blir jobbigt och att jag blir helt slut är att samtidigt som man rör sig mycket så är det så mycket ny information att ta in i skallen, så mycket nya saker som man inte är van vid, så jag blir både fysiskt och psykiskt trött. Men det är roligt tycker jag. Jag trivs verkligen och min syn på det här med arbeta på sjukhus kanske har ändrats lite trots allt.

Eftersom det redan känts som om jag har sprungit ett maraton idag så tar jag en vilodag idag. Vila behövs också. Får ta mig ut i skogen i morgon bitti istället. Så idag ska jag faktiskt dra iväg och sola snart. Sola är nog något av det mest avslappnande jag vet. Bara ligga där, inte ha nå bråttom och så blir man varm och skön i kroppen också. Efter det ska syster hjälpa mig med min förfärliga utväxt också.

En intressant sak hände igår också. Tragiskt, men för min del också intressant. Har en ljudbok i telefonen som jag lyssnar på när jag åker i bilen fram och tillbaka till Västerås. Det är en skoluppgift som jag sen ska skriva och det är en bokrecension, jag valde att läsa (höra) boken "Ro utan åror; en bok om livet och döden" Boken är författad av Ulla-Carin Lindquist och det är henne boken handlar om. Det handlar om hennes liv med sjukdomen ALS, amyotrofisk lateral skleros, som är en förlamningssjukdom. Förlamningssymtomen beror på att de nervceller i  hjärnan och ryggmärgen som styr musklerna bryts ned. Orsaken är inte känd, och ingen bot finns.

Jag fastnade direkt för boken och tycker den är jätte bra skriven och den är intressant. Hon förklarar både sjukdomen och hennes känslor runt sjukdomens utveckling. Jag har själv aldrig hört talas om ALS. Kanske hört det någon gång, men inte lagt det på minnet. Tills saken nu är att när jag kom till praktiken igår, så har det kommit in en patient som just har ALS. Intressant att få se sjukdomen med egna ögon, men samtidigt så tragiskt för patienten. Kände faktiskt att känslorna kanske tog över där ett tag, men bara försöka bita ihop och hjälpa till. Ett tips är att läsa boken om man nu känner att man är lite intresserad. Såg nu även när jag googlade på ALS att det finns en dokumentär om Ulla-Carin, så den sak jag kolla på ikväll hade jag tänkt.



Ha en bra kväll alla!

tisdag 12 april 2011

och så var det kväller igen.. Dagen på praktiken gick som tur var snabbt och faktiskt så har jag önskat att det skulle bli lite mer att göra också för det var väldigt lugnt förra veckan. Men som det har varit idag var nog lite kanske överdrivet. Inte en lugn stund, är helt slut i benen nu. Skulle haft en stegräknare på mig idag för det skulle varit kul att se hur många steg jag fick ihop..

Dagens träning och kost!

  • Träning; intervaller. Gå 1.15 sek, jogga 1.15 sek i 30 minuter.
  • Frukost: Havregrynsgröt m. lite äppelmos och mjölk
  • Lunch: maten från Chili nam nam från igår.
  • Middag: Tomatsoppa och ett päron.
  • Blev inga mellanmål idag och det är ju inte så bra, men mellan frukost och lunch var det så kort tid och mellan lunchen och middagen hann jag inte eftersom vi hade så mycket att göra så fika blev det inge av.
Nu ska jag slänga mig i sängen och sakna min älskling och min Laikabus. Känner mig otroligt ensam just nu. Nej klockan ringer 05.00 så natti natt på er!

puss&kram

Ångest på HÖG nivå..

Idag är det en ångest dag så det skriker om det. Jag har en extremt ångest över praktiken idag, vill inte alls dit. Har ångest över att lämna bort Laika och hon kommer inte hem fören på lördag när jag är ledig igen. Så då kommer den tredje ångest biten. Jag kommer att vara HELT själv och det har jag inte varit sen typ 1 ½ år. Känns inte alls roligt.. Saknar min älskling också. usch, nej ingen bra dag alls. Får så ont i magen när jag känner såhär.



En rolig bit för dagen är i all fall att det stod vägning på morgon schemat, har gått ner 1,6 kg sedan förra månaden. Känns riktigt bra faktiskt, för jag har inte tränat alls för hårt månaden som har varit. Men nu blev jag taggad igen. Mitt mål närmar sig och det är riktigt kul.

Nej nu måste jag faktiskt ta och äta lite lunch, sen lämna Laika och sen styra mot västerås och jag slutar inte fören 21.30.. men skriver när jag kommer hem!

Puss&kram

måndag 11 april 2011

Kväller...

Ja nu är det kväller igen. Dagarna när man är ledig går så sjukt snabbt. Medans dagarna när man inte är det inte alls går lika fort faktiskt. Har prakatik just nu på central lasarettet avd. 14 i västerås. Trivs bra där och tur är väl det för det väger upp pendlandet dit för det är inte alls roligt. Går in på andra veckan och jag är redan trött på vägen, men bara tre veckor kvar!

Dagens träning och kost har ju kanske inte varit allt för bra faktiskt. Men har inte varit på bästa humöret heller. Min sambo åkte iväg till Sälen igår och är borta tills söndag. Hoppas denna vecka går fort. Men imorgon är det nya tag!

Har spenderat eftermiddagen med Sandra och Tyra, blev en promenad ner till Big Inn för lite handling. Sen på hemvägen blev det ett stopp i nyckelbergsparken för premiär gungning för Tyra. Roligt att se tjejen så lycklig. Efter det åkte vi och köpte mat på chili nam nam, där det var premiär för min del och det blir 5/5 från mig!







Sitter fortfarande hos Sandra och myser, blir att fortsätta koll tv sen hem för sömn!

Dagens träning: morgon promenad innan frukost, 4 km på 35 min.
Kost:
Frukost, havregrynsgröt m. Lite äppelmos och mjölk
Lunch, varmakoppen tomat basilika och ett ägg.
Mellanmål, youghurt m. Banan, ett glas vatten
Kvällsmat, kyckling m. Cashewnötter från chili nam nam

Om man skulle göra ett försök..

..Till att blogga igen.. Har tänkt igenom lite vad jag ska skriva om och detta har jag kommit fram till.
  • Min vardag
  • Tränings dagbok
Det är dem två punkterna som jag kommer att skriva mest om. Med tränings dagbok så menar jag att jag kommer skriva mycket om tränig, vad jag har ätit och även kanske lite tips och trix. Min vardag består ju faktiskt just nu väldigt mycket av träning, men även skola/praktik, jobb och nöjen. Hoppas det kommer att vara intressant att läsa om.

Hinner inte skriva så mycket mer nu, men jag skriver senare..

puss&kram