lördag 7 maj 2011

Lördag it is!

Hallå hallå mina vänner. Idag är det lördag och den har jag spenderat med min underbara sambo. Drog upp och kollade på stan i det underbara vädret! Det är crusing i stan så vi kollade på massa bilar och motorcyklar och käkade lunch på Latte som jag tror hade missat att det var crusing för det tog år & dagar att få beställa och få mat. Men tillslut så blev jag mätt i magen :)

Efter det drog vi hem och jag tog med mig Laika ut på en PW så att jag förtjänar och dricka lite alkohol ikväll ;) haha



Idag kör jag på svart långklänning, vita "converse" & jeansjacka! Detaljerna är i aprikos!

Hoppas ni alla får en nice kväll, hörs imorgon, puss&kram

- Bloggar ifrån min iPhone!

fredag 6 maj 2011

TGIF!

Fredag idag och det tackar vi för. Dels för att jag idag fick tillbaka min motivation till att plugga, så jag har redan betat av två stycken uppgifter. Gillar fredagar, gillar fredagsmys och jag gillar att min sambo är ledig. Finns bara positivt med fredagar.

Kom för 15 min hem från en PW med syster och Laika, 7 km och 465 förbrända kalorier, det är grejer det. Men nu känns det i benen vill jag lova, men det är en skön känsla. Bara för det ska jag unna mig en kebab med bröd som är påväg hem till mig nu. ligger minus 200 kalorier så efter kebaben så har jag ändå 1000 kalorier kvar att äta cirka.. Man måste belöna sig ibland, annars så funkar det inte. Om en vecka ska jag väga mig och jag är alltid lika nyfiken på vad som kommer visas.

Gym träningen kommer jag köra igång med nästa vecka, längtar tills dess. Så taggad!

Ha en bra fredags kväll för blir nog inte nå mer bloggande idag, men man vet aldrig. ;)

puss&kram

torsdag 5 maj 2011

Dagen Lista

DAGENS VILL HA: Nya träningskläder & skor!
DAGENS KLÄDSEL: Mjukisbyxor och en t-shirt, slappt och skönt ;)
DAGENS SMINK: Osminkad
DAGENS FRISYR: Uppsatt
DAGENS HÄNDELSE: Få se hur mycket Tyra utvecklats!

DAGENS LÅT: Snoop Dogg - Sweat
DAGENS PLANER: Hinna klart med ett skolarbete!
DAGENS DUMMASTE: Att dem bygger en rondell som gör att man måste ta extrema omvägar!
DAGENS SJUKA: Min onda rygg
DAGENS ROLIGASTE: Att syster tycker samma som jag om Actimel reklamen. I slutet låter det som om lilla tjejen säger. "Du är kåt

DAGENS FAVORIT: -
DAGENS KÖP: -
DAGENS HUMÖR: Humörsvängningar :(

Torsdag

Torsdag idag och den inställda intervjun med svärmor igår blev av idag. Så det roade jag mig med på förmiddagen. Åkte efter det ner till Palace Bowl för att kolla in läget på gymmet och jag tyckte det såg helt okej ut faktiskt, blev ingen träning dock. men kanske senare ikväll om jag hinner. Efter det blev det hem till Sandra en sväng för att gosa med Tyra och dricka lite kaffe. Hämtade upp syster på vägen hem och kom precis in från en PW på 3 km, behövde ju ändå ut med Laika så då kan man ta sig en längre promenix på en gång..

Nu ska jag skriva rent intervjun och se om jag får lite mera skolarbete gjort. Har noll motivation till det men hoppas det kan flyta på bra. Bara några veckor kvar nu, får bita ihop!

puss&kram

onsdag 4 maj 2011

Så var det kväller...

Tänk vad en dag kan försvinna fort, men har hunnit med två inställda saker i alla fall. Psykologin var nämligen också inställd vilket jag upptäckte när jag kommit till skolan. Men vad gjorde det, träffade en gammal vän och vi pratade ikapp lite. Det är alltid trevligt.

Jag har även gjort något som jag skrev för bara några timmar sedan jag skulle göra i höst, nämligen börja träna på gym. Det var erbjudande med BBL kortet att man fick köpa ett 10 kort på palace bowl för halva priset och jag kunde inte motstå. Efter att jag själv hamnat i chock efter reslutet på måtten så blev jag ännu mer taggad till att lyckas med mitt mål innan den 13/6..

Så jag drog ut på en intervall idag men ändrade tiden till 1 min snabb gång och 1 min jogging i 30 min och jag klarade det utan problem och då joggade jag till och med 3 min i rad på två ställen. Tänk vad lite ny motivation kan gör med en! Dock så ballade mitt program som jag använder ur totalt, jag använder appen Runkeeper och den har fungerat perfekt innan men inte nu, GPSen funkade inte alls, så blev för många km och för många kalorier. men efter lite omräkning så kom jag fram till 4,9 km och ca 300 kalorier förbrända.

Bild lånad av google.
Runkeeper behöver man inte bara använda när man springer utan även vid promenad och cykling. Man kan skapa träningspass i den också och det är så jag håller koll på intervallerna, jag har coaching på som säger till när det gått 1 minut t.ex. och hur nästa intervall är, alltså långsam eller snabb. Den räknar inte bara hur många km du sprungit/gått/cyklat, utan också hur lång tid det tar, hur lång tid det tog när du sprang första km, andra km. Hur din genomsnittliga takt var, hur många kalorier du har förbränt och via google map så ritar den upp hur din löprunda såg ut. Man kan spara varje löprunda och eftersom man kan göra det så ser man hur man förbättras. Så om ni har iphone, android eller någon annan smartphone rekommenderar jag den här starkt!

Nu kommer jag spendera resten av kvällen framför dumburken, puss&kram & sov så sött!


Resultat just nu..

Tänkte skriva lite om mina resultat sen när jag började 3 januari 2011. Jag började med att förbättra kosten, skippade alla snabba kolhydrater och började med minst 5 mål/dag alltså så la jag in mellan mål. Det var jätte jobbigt i början och äta så mycket, vissa gånger fick jag verkluigen tvinga i mig. I januari & februari så åt jag bara grönsaker till. i Januari så drack jag inte heller någon alkohol eller något som hade med godsaker att göra. Detta gjorde jag för att "rensa" kroppen och få bort söt suget. Det var extremt jobbigt dem två första veckorna men sen var suget som bortblåst. Jag började med Zumba och dagliga promenader. Vägde mig inte första gången när jag började men fr.o.m den 13/1 har jag vägt mig en gång i månaden.


Vikt den 13/1-11: 81.5 kg

Mått i cm vid start 3/1-11

  • Bröst: 93
  • Midja: 83
  • Mage (putmagen): 104
  • Rumpa: 116
  • Lår: 70
  • Vad: 39,5
Efter februari så började jag tillsätta fullkorn i kosten, fullkorns pasta, fullkorns bröd även bulgur och couscous o.s.v Träningen i mars var främst promenader eftersom att jag fick så fruktansvärt ont i smalbenen, antagligen benhinnorna och i slutet av mars började jag med intervaller, 1 minut jogging & 1.30 min snabb gång i 30 min. Under april så har det inte blivit lika mycket träning då praktiken tog mycket på krafterna, men på ett lasarett rör man sig hela tiden och då får man tänka på att kalorierna försvinner ju faktiskt även fast man inte tränar lika mycket som innan. Men när jag väl har tränat har det varit intervaller. Bytte på intervallerna så det blev 1.30 jogging och 1 min snabb gång. Men sen blev jag sjuk och det var en envis förkylning ska jag säga, så nu i maj är jag tillbaka på 1 min jogging och 1.30 min snabb gång. Men jag ger inte upp, det som är huvudsaken. Kosten just nu är ungefär lika. Jag använder mig av shapeupclub, tänker på vad jag äter, men jag är inte jätte hård mot mig själv. Om jag vill äta något så kan jag göra det, men då tar jag kanske en längre promenad innan eller efter. En gång i veckan har jag en äta vad jag vill dag, men jag försöker hålla mig inom mitt kalorimål/dag. 

Vikt den 13/4-11: 75,2 kg - 6,3 kg

Mått i cm idag 4/5-11
  • Bröst: 85 -8 cm
  • Midja: 74 -9 cm
  • Mage (putmagen): 94 -10 cm
  • Rumpa: 103 -13 cm
  • Lår: 64 -6 cm
  • Vad: 38 -1,5 cm
Den här klänningen var mitt mål. Jag fick inte igen den och kunde absolut inte ha en BH under.
 Nu får jag igen den, kan ha en BH under och den är nästan förstor för mig nu. 

Jag måste faktiskt erkänna nu att jag blev chockad själv över hur mycket jag har gått ner i cm. Jag har aldrig räknat ut det, men gud vad roligt, inte konstigt att kläderna är förstora för mig ;) Jag tycker personligen att man inte ska räkna så mycket på vad man väger. Jag är 173 cm lång och jag kan inte förvänta mig att jag ska väg typ 60 kg. Det skulle inte finnas så mycket kvar av mig då. Så det är bättre att gå efter cm tycker jag. Men lite dubbelt budskap bli det ju när jag säger att min målvikt är 70 kg och dit är bara 5,2 kvar, men det är vad jag vill väga och då är jag nöjd. Sen i höst när jag börjar träna på gym kommer jag säkert väga lite mer, men då är det muskler inte fett! 




Sådär nu har jag avslöjat hur jag har lyckats med att gå ner i vikt plus att jag avslöjat min vikt som känns lite jobbigt, men vad tusan, det är ju det jag väger, varför ljuga? Jag har säkert glömt massor, men tror jag fått med det jag ville i allafall!

Onsdag

God morgon på er. Skulle ha startat dagen med studiebesök med Sandra på Röntgen, Svärmor är Avdelningschef där och hon skulle visa oss runt och svara på frågor. Men visade sig att min kära svärmor var sjuk och glömt höra av sig till mig. Så det var bara att sätt sig på cykeln och trampa hemåt igen. Tråkigt att hon är sjuk och tråkigt för både Sandra och mig då vi var väldigt trötta idag och ville sova vidare. Så kan det vara.

Min högsta önskan just nu är att värmen tar och kommer tillbaka faktiskt. Jag är en sån fryslort och jag fryser verkligen konstant hela tiden nu, det är inte roligt. Ryggen blir inte bättre av att man spänner sig heller. Hoppas väder gudarna hör min önskan och skickar lite värme!

Har skola idag också, Psykologi kl 13.30 innan dess vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Träningen har jag bestämt att jag tar på eftermiddagen, är alltid mer pigg då och det går så mycket lättare att träna än på morgonen.

Ska skriva ett inlägg senare om min framgång sen Nyår. Tänkte skriva lite mått resultat och vikt, så håll utkik ;)

tisdag 3 maj 2011

Dålig jag är, jag vet...

Ja nu har jag varit så dålig på att blogga igen. Men det har varit full rulle på att ställa tillbaka lite saker till rätta efter praktiken. Känns som om jag bara stängde av allt sista 2 veckorna bara för att jag var verkligen helt slut körd! Ryggen min krånglar även så har lagt mig tidigt och vilat mycket, så känns inte så roligt att skriva om man kanske bara klagar!

Men efter bara 4 dagar så känns allt redan bättre. Igår var det först skola hela dagen, sen hem och ut på en intervall runda på 3 km. Sen iväg på cirkus med älskling, J & min minsta lillasyster! Det var riktigt roligt faktiskt :)

Idag har jag städat, tvättat och varit i skolan en svär sen så har vi handlat och varit på överskott och köpt lite bra att ha saker! Prioriterade faktiskt solning istället för träning idag dumt kanske. Men tyckte jag behövde få lite färg så jag blir piggare och fräschare :)

Imorgon ska jag skärpa till mig, promise you!!

Nu ska jag kolla klart på BB sen sova. God natt, puss&kram!


- Bloggar ifrån min iPhone!